Metsällä

SAVUKOSKI 14.- 20.9.2016

Perinteinen mettäreissu pohjoiseen parhaassa seurassa eli koiran ja vaimon kanssa. Riistakolmiolaskenta ei luvannut liikoja, ja sama tuli kyllä todettua viikon aikana: ihmisille tuli taivalta maastossa noin 43 kilometriä ja keskimääräinen lintutiheys oli vain 0,5/km. Erityisesti teeret olivat hyvin vähissä; mettopoikueita oli siellä täällä, mutta olivat kaikki pienehköjä. Maastot olivat kuitenkin upeita ja ilmat suosiollisia. Viihtyvyys oli varmaa!

wp_000363

Yhden koiran kanssa viikon jahtirupeama vaatii tarkkuutta. Kero jaksoi mennä hienosti koko reissun (viisi täyttä päivää ja pari palautusta välissä), mutta käytti kyllä lepohetket tulilla täysillä hyväkseen.

Reissun kohokohta oli yön yli tehty ja laavulla yövytty kahden päivän taivallus, mikä näkyi rinkkojen koossa. Kokonaisuutena parhaat haukut ( ja pudotus…) ja upeimmat maisemat sekä fiilikset palkitsivat taivalletut kilometrit, ja ”hieroivat hartiat” rinkkojen jäljiltä. Leiri rakennettiin erämaalammen rannalle, missä sekä hämärtyvä ilta, että huurteinen aamu tarjosivat täytettä sielulle ja mielelle. Jonkun suurpedon hajut leirin lähellä sai koiran tuijottamaan pimenevään iltaan pitkälle hämärään asti…

Pakkasaamu näkyi ehkä parhaiten Keron tiukassa kiepissä 😉

Mukava reissu!